Trenutna skladba

Naslov

Umetnik

Velenjčane v nov dan prebudile budnice ob rudarskem prazniku, popoldne sledi še Skok čez kožo

Napisalvklopljeno 29. junija, 2024

Danes Velenje praznuje rudarski praznik z že 63. tradicionalnim Skokom čez kožo, kjer bo v rudarski stan svečano sprejetih 34 novincev. Čeprav uradno rudarski praznik v Velenju obeležujemo 3. julija, so današnji dogodki in slovesnosti že čudovit uvod v ta pomemben člen premogovne dediščine v Šaleški dolini.
Praznovanje se je začelo že zgodaj zjutraj z budnicami Pihalnega orkestra premogovnika Velenje. Začetna točka je bila pri velenjski glasbeni šoli, nato pa pot nadaljujejo skozi celotno mesto, popotovali pa bodo tudi do Šoštanja.
V popoldanskih urah bo sledil še glavni del praznovanja – slovesna parada uniformiranih rudarjev, ki se bo pomikala proti Mestnemu stadionu. Tam bodo novinci svečano skočili v rudarski stan, s čimer bodo uradno postali del bogate rudarske tradicije, ki jo Velenje neguje že desetletja.
Parada bo potekala po Rudarski, Prešernovi, Jenkovi, Kidričevi in Koroški cesti, nato pa bo zavila na Cesto na jezero do vhoda na stadion na severovzhodni strani. Omenjene ceste bodo med parado (do vključno 18. ure) zaprte za promet. Promet bo za nekaj minut ustavljen tudi na vpadnicah, ki se priključujejo na te ceste in sicer na Tomšičevi, Šercerjevi, Kersnikovi in Aškerčevi cesti.
Pridružite tradicionalnem Skoku čez kožo in doživite ta edinstven dogodek, ki povezuje preteklost, sedanjost in prihodnost naše rudarske skupnosti.

Srečno!


Mnenja bralcev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Trenutna skladba

Naslov

Umetnik