Trenutna skladba

Naslov

Umetnik

Festival Overlake 2024 to soboto na VISTI

Napisalvklopljeno 19. julija, 2024

V soboto, 20. julija 2024, bodo na prizorišču pod zvezdami na Visti pri Velenjskem jezeru v Velenju v okviru 1. festivala Overlake 2024 nastopili didžeji Umek, Valentino Kanzyani in Brlee.

Poleg njih bo na oderPoleg njih bo na oder Festivala Overlake 2024 stopil tudi zmagovalec natečaja za najboljšega mladega didžeja – Anisa. Umek in Kanzyani se bosta po skoraj 15 letih spet znašla na istem odru, na istem dogodku.

Umek
Valentino Kanzyani
Brlee
Mooh
Crocy
Anisa
GT
Mini DJ Akademija
in drugi…

Uroš Umek, bolj znan kot DJ Umek ali preprosto Umek, je vodilna figura slovenske plesne glasbene scene. V glasbeni industriji je dejaven že od leta 1993, pridobivajoč priznanje za svoj prispevek k techno glasbi. Umek ni le izkušen DJ, ampak tudi ploden producent in lastnik več techno založb. V poznih 90. letih je Umek so-ustanovil Consumer Recreation in Recycled Loops, postavljajoč temelje za svoj prihodnji uspeh v industriji. Skozi leta je zagnal različne podzaložbe in ustanovil priznano techno založbo 1605 leta 2007. Umekov talent je bil nagrajen z mnogimi nagradami, med njimi najboljšim techno umetnikom na Beatport Music Awards leta 2010 in najboljšim techno DJ-jem na EMPO Awards leta 2013. Njegova vsestranskost je očitna v izdajah na založbah, kot sta Spinnin’ Records in Ultra Records, kar kaže na njegovo sposobnost prilagajanja različnim slogom znotraj žanra elektronske glasbe.
Skozi svojo kariero je Umek doživel stilistične spremembe, sprva pridobil slavo zaradi svojih hitrih mešalnih veščin in dvigajočih DJ setov, preden je leta 2015 prešel na temnejše techno zvoke. Kljub temu je vedno ohranil svoj položaj enega najboljših techno DJ-jev na svetu, redno se uvrščal na lestvico DJ Mag Top 100 DJ’s. Vpliv Umeka sega preko nastopanja in produciranja glasbe. Leta 2011 je začel svojo radijsko oddajo “Behind The Iron Curtain with Umek”, v kateri predstavlja nove talente in glasbene izbire. Poleg tega je leta 2016 so-ustanovil glasbeno startup podjetje Viberate, ki glasbenike razvršča glede na njihovo priljubljenost. Leta 2018 je Umek praznoval impresiven mejnik – 25 let ustvarjanja glasbe, označen s razprodanim dogodkom v Ljubljani, kjer je prejel čestitke izjemnih osebnosti, kot sta Carl Cox in predsednik Slovenije, Borut Pahor. Umekov trajni vpliv na elektronsko glasbeno sceno še naprej odmeva, kar ga postavlja v spoštovan položaj tako doma kot tudi mednarodno.

Valentino Kanzyani je slovenski didžej in & glasbeni producent, ki ste ga lahko videli na festivalih, kot so Sunwaves, UNUM in Mioritmic, pleg tega pa tudi v velikih klubih in na drugih posebnih lokacijah po celem svetu. Valentino pa je tudi predstavil svojo novo blagovno znamko “UNEXPECTED” na ADE v obliki intimne zabave na ladji, na katere vabi tudi posebne goste za te priložnosti. Valentino je izjemno zaželjen didžej, producent in remikser, vrhunski »mešalec« skladb izvajalcev kot so Carl Cox, Ken Ishii, Simon Digby, Vinyl Speed Adjust in Mark Ambrose. Nastopal je b2b s Prasleo na ADE22 na ponovnem srečanju starih prijateljev, poleg številnih drugih nastopov. Pomembnejša diskografija Valentina Kanyzanija zadnjih 20 let: House Soul (Remixes) – Intec Records (2001), Flying – Yoshitoshi Recordings (2002), Learning How To Do It – Consumer Recreation (2004), Love & Gratitude EP 1 – Cadenza (2012), Love & Gratitude EP 2 – Cadenza (2012), Love & Gratitude EP 3 – Cadenza (2013), Charlie – Spacer Woman (Rework by Valentino Kanzyano 2021).

Od začetka svoje DJ kariere leta 2002 Brlee redno nastopa pred množicami ljubiteljev elektronike, sodeluje z največjimi imeni na sceni in je tudi sam domač v organizatorskih vodah. Je dolgoletni rezident klubov Casablanca, Escape in Ambasada Gavioli, gost vrste klubov in festivalov, od malih do največjih, po Sloveniji in Evropi. Vsa poletja od leta 2014 je preživel na Ibizi in kmalu postal DJ rezident kluba Bora Bora ter navduševal na slovečih Skrivnih afterjih (Secret After Party). Nastopil je tudi na dogodku This is Revolution v SPACE klubu – enem najbolj znanih prizorišč in največji organizaciji klubske scene, ki je gostila kalibre kot so Carl Cox, Boris Brejcha, Richie Hawtin, Luciano, Joris Voorn, Hot Since 82 ter Eats Everything. Brlee je v živo vrtel tudi na Global Ibiza Radiu ter v vrsti drugih klubov na najbolj divjem otoku v Mediteranu. Leta 2016 je postal rezident v legendarni Ambasadi Gavioli, kjer je vrtel ob boku svetovnih legend, kot so Solomun, Tale of Us, Erick Morillo, Kolsch, John Digweed, Dubfire, Matador in Lehar. Leta 2016 je ustanovil založbo Overload Records. S svojim dolgoletnim prijateljem Marcom Grabberjem, prav tako producentom in DJ-jem, sta 2015 združila moči: povezale so ju skupne glasbene preference. Pri lastni založbi Overload Records je nato izdal svoj prvi singl BRLEE – Visons/Reality, ter drugi single Pangea. Cercle, vrhunski video stream, ki gostuje na dih jemajočih lokacijah, je predvajal Pangeo v remixu DJ-ja Several Definitions. Eden najbolj priljubljenih komadov založbe je This is the Place: predvajali sta ga tako ena najbolj znanih založb Bonzai Progressive kot tudi Dynamics Radio Show. Leta 2017 je DJ Magdalena njegov komad Ghosts kot prvega zaigrala na svojem setu na belgijskem festivalu Tomorrowland, in mu kasneje tudi naredila remix komada Visions. Nekateri izmed najboljših DJ-jev in drugi vrhunski akterji na elektronski sceni so prepoznali Brleejev edinstven pristop in izjemen talent, ter se zato odzvali na povabilo k sodelovanju. Na Brleejevem prvem albumu Visions, ki je izšel junija 2020, se med 13 komadi najde vrsta sodelovanj z največjimi imeni na sceni, med njimi so Magdalena, Marc DePulse, Several Definition, Marc Grabber, Purple Pill in drugi, ki so bili ključni za uspeh plošče. Za vse 4 single je posnel serijo spotov, ki začrtajo vizijo akustičnega in vizualnega popotovanja po svetovih Tel Aviva, Ibize, Maroka in Slovenije. Brlee je občutja in izkušnje zadnjih let pretopil v prihajajoči drugi album v njem z melodiko in liričnimi vokali združuje svojo vizijo novodobnega house-a, melodije in vokala, glasbe, ki združuje in povezuje onkraj fizičnega sveta ob 20-letnici svojega delovanja. Nastopil pa tudi zmagovalec natečaja za najboljšega mladega didžeja – Anisa.

Umek in Kanzyani se bosta po skoraj 15 letih spet znašla na istem odru, na istem dogodku.


Mnenja bralcev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Trenutna skladba

Naslov

Umetnik