Trenutna skladba

Naslov

Umetnik

Gasilci PGD Velenje v sodelovanju z Društvom Viljem Julijan pričarali nasmeh na obraz šestletnemu Milošu – na mestu dogodka je bil tudi radijski kolega Lenart

Napisalvklopljeno 12. avgusta, 2024

V petek 9. avgusta 2024 smo se družili z lokalnimi heroji!🚒
Gasilci Velenja so v sodelovanju z društvom za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Vilijem Julijan pričarali nasmeh na obraz 6 letnemu Milošu, ki je spoznal gasilce, njihovo opremo, škarje za reševanje ter se tudi peljal po Velenju z gasilskim vozilom. Z njimi se je družil tudi naš radijski kolega Leonarto, ki je poskrbel za to, da je zgodba dobila tudi svoj odmev v etru.
Gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Velenje so v sodelovanju z Društvom za pomoč otrokom z redkimi boleznimi, Vilijem Julijan, poskrbeli za presenečenje mladega Miloša, ki se je vrnil iz zdravljenja v Ameriki.

Miloš je doživel prav posebno izkušnjo, ko je imel možnost spoznati gasilce, se seznaniti z njihovo opremo, vključno s škarjami za reševanje in se celo popeljati po Velenju z gasilskim vozilom. Njegov nasmeh je povedal vse – ta dan bo zanj zagotovo ostal v spominu kot eden najsrečnejših.

S svojo prijaznostjo in predanostjo so gasilci PGD Velenje v sodelovanju z Društvom Vilijem Julijan dokazali, da je z majhnimi gestami mogoče ustvariti velike nasmehe in nepozabne spomine, mlademu Milošu pa izpolnili eno izmed največjih želja.

Poslanstvo Društva Viljem Julijan

Društvo Viljem Julijan, ustanovljeno leta 2018, je postalo svetel žarek upanja in podpore za otroke z redkimi boleznimi in njihove družine. Glasbenik SoulGreg Artist in Nina, kot ambasadorja in zaščitnika malih borcev, širita sporočilo o pomembnosti ljubezni, sočutja in solidarnosti.

Njuno poslanstvo je ozaveščanje javnosti o redkih boleznih ter zagotavljanje podpore tistim, ki se soočajo s tovrstnimi izzivi. Društvo izvaja številne projekte, ki otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam nudijo pomoč ter lajšajo vsakodnevne stiske.

Kot humanitarna organizacija z nazivom organizacije v javnem interesu je Društvo Viljem Julijan tudi polnopravni član evropske organizacije za redke bolezni EURORDIS, kjer se aktivno vključuje v širšo skupnost za podporo redkim boleznim.

Ekipa Mojega Radia se zahvaljuje za povabilo poveljniku prostovoljnega gasilskega društva Velenje Sebastjanu Kopru, da smo bili skupaj z Milošem, ko ste mu  ko ste polepšali dan.❤️
Vir: Moj radio; PGD Velenje; Društvo Viljem Julijan

Mnenja bralcev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Trenutna skladba

Naslov

Umetnik