Trenutna skladba

Naslov

Umetnik

Torkov večer modernega jazza: Vinicius Gomes v okviru evropske turneje tudi v Velenju

Napisalvklopljeno 27. avgusta, 2024

Festival Velenje v soorganizaciji KD Jazz Velenje vabi na Mozzajik Summer festival, ki se bo odvijal v torek 27. avgusta ob 20.30 uri pred Domom kulture v Velenju.

 

Vinicius Gomes, kitarist in skladatelj iz São Paula, ki zdaj živi v New Yorku, raziskuje preplet sodobnega jazza in brazilske glasbe. To raziskovanje je ujel na svojih albumih, vključno z debitantskim “Resiliência” (2017-Blackstream), “Changes” (2020-FreshSound) v sodelovanju s španskim saksofonistom Santijem De la Rubia, bobnarjem Jorgejem Rossyjem in basistom Dougom Weissom, ter najnovejšo izdajo “HOME” (2022-Greenleaf), ki jo je posnel v duetu s korejsko pevko Song Yi Jeon.

S svojimi projekti in kot gostujoči glasbenik je Gomes nastopal na pomembnih prizoriščih in festivalih po ZDA, Mehiki, Franciji, Belgiji, Nemčiji, Švici, Avstriji in Braziliji. Na svoji krajši evropski turneji bo nastopil v Berlinu, Dunaju, Pragi, Ljubljani in Velenju, kjer bo predstavil svojo avtorsko glasbo.

Na turneji ga bodo spremljali glasbeniki iz Brazilije, Romunije/Avstrije in Slovenije. Na kontrabasu bo zaigral Mik Acker, na bobnih Matheus Jardim, kot posebni gost pa se jim bo pridružil slovenski saksofonist Jure Pukl na alt saksofonu.

Vabljeni, da se pridružite na edinstvenem koncertu, kjer bodo izjemni glasbeniki iz različnih koncev sveta združili svoje talente in ustvarili večer, poln čustev, ritmov in nepozabnih melodij. Naj vas glasba popelje na potovanje skozi zvoke modernega jazza, prepletenega z bogato brazilsko tradicijo in virtuoznostjo vrhunskih glasbenikov.

Ne zamudite te priložnosti za doživetje vrhunskega jazza v živo.


Mnenja bralcev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Trenutna skladba

Naslov

Umetnik