Trenutna skladba

Naslov

Umetnik

Promenada okusov: V petek 6. septembra 2024 bo na Cankarjevi znova zadišalo

Napisalvklopljeno 5. septembra, 2024

V petek, 6. septembra,vabljeni na razvajanje brbončic na Promenado okusov na Cankarjevo ulico, kjer se bodo kuharski mojstri iz bližnje in daljne okolice predstavili s pestrim naborom jedi in pijač. Kulinarično doživetje se bo nadaljevalo tudi v soboto in nedeljo, 7. in 8. septembra, ko bo v okviru Pikinega festivala potekala Pikina mini promenada okusov.

V petek, 6. septembra, bo med 10. in 19. uro na Cankarjevi ulici zadišalo po okusnih gastronomskih dobrotah. Na kulinarični tržnici se bo predstavilo 17 ponudnikov kulinarike in pijače, ki bodo ponujali pestro paleto jesenskih jedi, sodobno hrano, street food klasike, pa tudi domače dobrote in pijače.

Znova se obeta razgiban izbor ponudnikov in sproščeno vzdušje v prijetni mestni kulisi. Pridite mimo, spoznajte novince, pozdravite povratnike in preživite dan v znamenju kulinarike in druženja.

Za vaše brbončice bodo poskrbeli: Bistro Bianca, Pekoteka, Punkt Kotlje, Langoš Atelier, Pišek bar, Falafel okusi orienta, Pa to je nouro, Mangoop burger in Kopakabana. S svojimi sladicami vas bodo razvajali Gabrielo – the best of street food in Waffle to go. Da ne boste žejni, bodo za vas točili pijače Šaleška pivovarna Skubeer Brewing, Pivovarna Haler, Vina Magdič, Havana Bar Velenje, Klet Brda in Wunder Beach Bar.

Jedilnik najdete na povezavi.

Pikina mini Promenada okusov

Na Cankarjevo ulico vabljeni tudi v soboto in nedeljo, 7. in 8. avgusta, med 10. in 19. uro, ko bo v sklopu Pikinega festivala potekala tudi Pikina mini Promenada okusov. Udeležilo se je bo pet ponudnikov hrane in pijače, ki bodo nudili tako družinske kot otroške porcije.

Vabljeni, pikasto in okusno bo!

Dogodki bodo trajnostno naravnani

Promenada okusov je trajnostno naravnana, zato gostje pijejo iz steklenih, povratnih kozarcev. Kavcija za en kozarec znaša 5 EUR, prejem kavcije potrdijo z žetonom. Za izplačilo kavcije v znesku 5 EUR je potrebno kozarec vrniti skupaj z žetonom na stojnico Zavoda za turizem Šaleške doline. Kavcija se vrne samo v primeru, ko sta vrnjena kozarec in žeton. V primeru, da kozarec želite odnesti domov ali da se kozarec razbije ali izgubi, vračilo kavcije ni mogoče. Vračilo kozarcev je mogoče do 19.30.

Kulinarične dogodek Zavod za turizem Šaleške doline organizira v sodelovanju z Ekologi brez meja in Mestno občino Velenje po sistemu Zero Waste – prireditev z manj odpadki. Zero Waste sicer ne pomeni prireditve z nič odpadki, ampak prireditev z manj odpadki, ki se zavzema za učinkovito ločeno zbiranje odpadkov ter preprečevanje njihovega nastajanja.

Dogodek bo organiziran s spoštovanjem do okolja, zastavljen trajnostno, brez plastike, z minimalno količino odpadkov in klimatskim spremembam prijaznim jedilnikom. Gostinci bodo hrano in pijačo ponujali v okolju prijazni ali povratni embalaži. Obiskovalce vabijo, da se na dogodek odpravijo peš, se pripeljejo s kolesom ali uporabijo brezplačni mestni prevoz. Hrana bo domača, sezonska in manj predelana. Pripravljajo jo za določeno število oseb in si prizadevajo, da ne pristane med odpadki.

Vir: Zavod za turizem Šaleške doline


Trenutna skladba

Naslov

Umetnik