Trenutna skladba

Naslov

Umetnik

Numifil 2024: Vabljeni na sejem numizmatike in filatelije

Napisalvklopljeno 15. oktobra, 2024

V soboto, 19. oktobra, bo v Velenju znova potekal že tradicionalni sejem in srečanje Numifil 2024.

Festival Velenje, ki že poldrugo desetletje skrbi za zbirateljsko, filatelistično in numizmatično dogajanje v mestu, vabi na letni sejem filatelije, kartofilije in numizmatike – NUMIFIL 2024, ki bo to soboto, 19. oktobra, v dvorani Centra Nova.

Od 8. pa do 12.30 ure si boste lahko ogledali raznolike zbirateljske primerke, brskali med starimi razglednicami, kupili znamke, kovance, denar …

Vstop je za obiskovalce brezplačen.

Filatelistična razstava na Pošti Velenje

Na Pošti Velenje je ob nedavnem 35. Pikinem festivalu na ogled priložnostna filatelistična razstava Pikin festival in Pika v filateliji. Zbirateljski filatelistični material sta pripravila Koroško filatelistično društvo in filatelist Jože Keber, ki je na filatelističnem in zbirateljskem področju že vrsto let sodelavec Pikinega festivala in Festivala Velenje.

Na razstavi v avli Pošte Velenje so razstavljene znamke, kuverte in razglednice z osebnimi poštnimi znamkami Pikinega festivala in Pike. Razstavljeni so motivi priložnostnih poštnih žigov, osebnih poštnih znamk in razglednic Pikinega festivala vse od leta, ko je Pikin festival začel izdajati osebne poštne znamke in skupaj s Pošto Slovenije priložnostni poštni žig.

Vir: Festival Velenje


Mnenja bralcev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Trenutna skladba

Naslov

Umetnik