Trenutna skladba

Naslov

Umetnik

Miki Vlahovič predstavlja pesem in videospot Dobra Villa

Napisalvklopljeno 20. junija, 2024

Mesec dni je tega, ko je 19. maja prekanjeni maček slovenske glasbe Miki Vlahovič dobil svojo prvo vnukinjo. In ji na presenečenje vseh posvetil pesem ”Dobra Villa”.

»Pesem poslušam 10-15 krat na dan, zaporedoma, in nikakor se je ne naveličam.« pravi srečni dedek. Vnukinja je dobila ime Illa, od tod tudi naslov Dobra Villa – Vlahovič Illa.

Pesem, ki jo je napisal in posnel za vnukinjo še preden se je rodila, je bila prvotno mišljena samo zanjo in za ožji družinski krog. In ob prvem družinskem srečanju in spoznavanju male Ille, se je med darili znašel tudi leseni USB ključek, na katerem je bila pesem. Za pesem ni vedel nihče in je bilo zato presenečenje še toliko večje.

Mala Illa se je tik pred tem ravno prebudila v joku in ko jo je mamica Nika prinesla, so vsi skupaj prvič poslušali pesem. Marsikomu se je utrnila solzica, Illa pa je ob poslušanju nehala jokati. Če to ni znak, da mora pesem ugledati luč sveta!

V pesmi je sopran saksofon odigrala izjemna Tjaša Perigoj, s katero je Miki pred 15 leti že sodeloval. Sam je sicer hotel uporabiti tenor ali alt saksofon, a ga je prepričala, da bo pesem še boljša s čudovitim sopran saksofonom. Miki pravi, da je pesem odigrala tako srčno, s toliko občutka, da je prepričan, da je s tem dodala pesmi nekaj prav posebnega. Ob našem pogovoru pred intervjujem v studiu Mojega Radia ga je ob misli na vnukinjo prijetno ganila vsa zgodba, sploh pa skladba. Obljubil je, da bo svojo prvo vnukinjo “nesramno”.

Čestitamo.


Mnenja bralcev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Trenutna skladba

Naslov

Umetnik