Trenutna skladba

Naslov

Umetnik

Petkov koncert pred Domom kulture Velenje: prihajajo živahni in poskočni Pantaloons

Napisalvklopljeno 19. julija, 2024

Danes, v petek, 19. julija 2024, ob 21:00 bo pred Domom kulture Velenje potekal koncert slovenske zasedbe Pantaloons. Pridružite se nam za večer, poln edinstvene glasbene zvrsti in energičnega odrskega nastopa, ki ga bodo pričarali Luka Belič (saksofon), Aljaž Markežič (sousafon, sintesajzer, ewi) in David Nik Lipovac (bobni). Ne zamudite priložnosti za nepozaben glasbeni dogodek.

Pantaloons je slovenska glasbena zasedba, ki navdušuje s svojo edinstveno glasbeno zvrstjo in energičnimi odrskimi nastopi. Sestavljajo jo Luka Belič (saksofon), Aljaž Markežič (sousafon, sintesajzer, ewi) in David Nik Lipovac (bobni).

Živahen trio, ki včasih deluje nekoliko poskočno, se je prvič zbral leta 2016 in začel eksperimentirati z različnimi glasbenimi melodijami in ritmi skozi jam sessione.

Po nekaj akustičnih skladbah, ki so dobro zastopane na EP-ju Pantaloons (2019), se je njihov glasbeni stil razvil v elektronsko plesno glasbo z elementi jazza, funka, breakbeata in dubstepa. Kot izbor Radia Študent za koncertno turnejo Klubski maraton 2019 so Pantaloons močno zaznamovali slovensko glasbeno sceno. Leta 2020 so nastopili na mednarodnem glasbenem festivalu MENT v Ljubljani in Liverpool Sound City Festivalu, ki ga podpira INES#talent 2020.

Leta 2021 so svojo energijo prenesli na festival Electric Castle v Romuniji in European Youth Event v Franciji. Leto 2022 so začeli z nastopoma na A38 Hajó v Budimpešti in Eurosonic Noordeslag v Groningenu, sledili pa so še koncerti v Nova Cvernovka v Bratislavi, Hned Vedle v Pragi, Brussels Jazz WeekendHOP POP HOP v Orléansu, Changeover v Beogradu, Bush v Budimpešti ter na mednarodni glasbeni konferenci PIN v Skopju, ki jo podpira HEMI Music Awards 2022.

Poleg koncertov so leta 2022 ustvarili gledališko predstavo Razcufane zgodbe za mlade v Mladinskem teatru in izdali svoj prvi album Zbounce.

Vabljeni!


Mnenja bralcev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Trenutna skladba

Naslov

Umetnik