Trenutna skladba

Naslov

Umetnik

Petkov koncert: Robert Jukič bo z žlahtnim izborom skladb novih albumov razvajal publiko

Napisalvklopljeno 26. julija, 2024

Robert Jukič, eden izmed najbolj plodovitih in izvirnih glasbenikov na domači sceni, vas v petek ob 21. uri v Starem Velenju vabi na glasbeni večer. Na koncertu bo predstavil nova dela iz kar dveh svežih albumov.

Njegovo delo zajema širok spekter glasbenih zvrsti in projektov. Kot basist se pojavlja v vrhunskih jazzovskih zasedbah, poleg tega pa ustvarja tudi avtorsko glasbo za lastne projekte in gledališke predstave. Njegov talent se razteza tudi na področje pisanja besedil in skladanja za različne glasbene zasedbe.

V zadnjem letu je Robert izdal dva avtorska albuma. Lansko jesen je izšel projekt “Odtenki sreče” s 17 skladbami, v katerih se predstavlja sedem vokalistk in izjemna glasbena zasedba. Letos spomladi pa je izdal še album “Za sosednjo mizo”, ki se ukvarja s temami minljivosti, obstoja in medsebojnih odnosov.

Izbor najlepših skladb z obeh albumov bo predstavil tudi v svojem domačem mestu, skupaj z vokalistko Ano Bezjak in kvartetom glasbenikov, ki so sodelovali pri obeh omenjenih projektih.

Poleg Roberta bodo tako v petek nastopili še :

  • Ana Bezjak na vokalu,
  • Tomaž Gajšt na trobenti,
  • Saša Mutić na rhodes klavirju,
  • Robert Jukič na basu in
  • Janko Novoselić na bobnih.

Mnenja bralcev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Trenutna skladba

Naslov

Umetnik