Trenutna skladba

Naslov

Umetnik

Kaj nas v Velenju čaka ta teden?

Napisalvklopljeno 12. avgusta, 2024

Če še ne veste, kam bi se odpravili ta teden, smo za vas pripravili seznam nekaterih aktivnosti in dogodkov, ki se bodo v naslednjih dneh zvrstili v Velenju in okolici.

Vse dogodke in aktivnosti najdete tudi v programski knjižici Poletje v Velenju.

Ponedeljek, 12. avgust

V sklopu poletnega kina Zvezde pod Zvezdami bodo danes pred Domom kulture Velenje ob 21. uri predvajali družinsko komedijo Milosti polni, »navdihujoč družinski film o nogometu, nunah in predrzno navihani enajsterici, poln humorja, topline in srčne predanosti.«

Torek, 13. avgust

Ob 16.30 so na sporedu Torkove igrarije: Igre naše mladosti. Na travniku pred Domom kulture Velenje bodo tokrat raziskovali svet otroških iger nekoč. Festival Velenje vabi otroke, da se pridružijo potovanju desetletja, tudi stoletja nazaj.

Ob 20. uri vabljeni v atrij Galerije Velenje na večer šansonov z zasedbo Šansonet. Zasedba je že od samega začetka zvesta poizvajanju vseh generacij slovenskega šansona, z leti so jim dodali tudi nekatere šansonjerske bisere iz tujine. Njihov repertoar tako zajema Franeta Milčinskega Ježka, Iztoka Mlakarja, Svetlano Makarovič, Jureta Ivanušiča, Tomaža Hostnika in druge.

Sreda, 14. avgust

Ob 10. uri je v Knjižnici Velenje na sporedu Zabavna sreda: Poletna pravljična joga. Nina Časl bo otroke popeljala v svet, kjer je vse mogoče, v pravljični svet asan – jogijskih položajev. Skozi pravljično deželo se bodo zavihteli na krilih domišljije in mimogrede postali mogočne živali, drevesa, veter, strela, grom, morje, vitezi, princeske, gusarji in še kaj se bo zagotovo našlo.

Četrtek, 15. avgust

K ogledu razstave Nekaj, kar ne zbledi čez noč vabi Galerija Velenje. Na ogled je izbor del iz zbirke Koroške galerije likovnih umetnosti. Vabljeni tudi k ogledu razstave Borisa Tkalčiča – Valujoča svetloba, ki jo najdete v Vili Bianci. Na vas čakajo tudi razstave in zbirke na Velenjskem gradu ter razstave v enotah Knjižnice Velenje.

Petek, 16. avgust

V Galeriji F-bunker bodo ob 19. uri odprli fotografsko razstavo Simona Konečnica z naslovom Čarobni svet Šaleške doline.

Ob 19h je na sporedu tudi 48. tradicionalni festival narodno-zabavne glasbe – Graška Gora poje in igra. Letošnji festival na tamkajšnjem športnem igrišču bo potekal v znamenju slavnostnega koncerta ob 70. jubileju ansambla Štirje kovači. Poleg ansambla Štirje kovači bodo nastopili tudi ostali uveljavljeni ansambli.

Sobota, 17. avgust

Ob 10. uri bodo na travniku pri Domu kulture Velenje znova zaživele lutke, na sporedu so sobotne lutkarije. Tokrat bo na ogled predstava O psičku in muci.

Ob 20h vabljeni na grajski grič Velenjskega gradu na akustični koncert pod krošnjami – Glasba mističnega handipana v naravi. Predstavili se bodo znani domači tolkalci z melodičnimi in ritmičnimi tolkali handpan. Igrajo: Dejan Tamše, Marina Golja, Franci Kreuh

Od 10. do 17. ure so odprta vrata Grilove domačije. Obiskovalci se lahko podajo na zanimivo raziskovanje življenja na podeželju nekoč.

Muzej Velenje ob 10. uri vabi na tematsko vodenje po Kavčnikovi domačiji.

Nedelja, 18. avgust

Ob nedeljah, med 10. in 12. uro, na Velenjski plaži potekajo dnevi za družine. Tokrat bo za družinski program in aktivnosti poskrbljeno v Campu Velenje

V sklopu Festivala mladih kulture Kunigunda bo ob 20. v eMCe placu na sporedu metal koncert zasedb Mantra in Divine Infernus.


Mnenja bralcev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Trenutna skladba

Naslov

Umetnik