Trenutna skladba

Naslov

Umetnik

Zvečer sprejem slovenskih olimpijcev na Kongresnem trgu v Ljubljani – 13. avgusta sprejem za Janjo Garnbret v Slovenj Gradcu

Napisalvklopljeno 12. avgusta, 2024

Danes ob 20. uri bo na Kongresnem trgu v Ljubljani sprejem slovenskih športnic in športnikov, ki so nas zastopali na olimpijskih igrah v Parizu. Posebne pozornosti bodo deležni dobitniki medalj – zlati Janja Garnbret in Andreja Leški ter srebrn Toni Vodišek.

Včeraj je v Parizu ugasnil olimpijski ogenj. Tudi slovenska reprezentanca je tako zaključila z nastopi na največjem mednarodnem večpanožnem športnem dogodku tega poletja in se bo vrnila v domovino, kjer jih bo Olimpijski komite Slovenija (OKS) znova vse zbral.

Naše junake in junakinje bodo toplo sprejeli danes, 12. avgusta 2024, ob 20. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani, sporoča OKS. “Čaka nas zanimiv in pester program z našimi olimpijci in olimpijkami ter skupino Šank Rock.”

Preden se bodo športnikom in njihovim uspehom poklonili na večernem sprejemu, vabljeni tudi na Olimpijski festival na Kongresnem trgu, kjer se boste lahko preizkusili v različnih športnih izzivih in se potegovali za bogate nagrade.

Dve zlati, ena srebrna

Slovenija je na razpredelnici zlatih medalj glede na število prebivalcev zasedla peto mesto med 63 državami, ki so stopile na najvišjo stopničko. S tremi medaljami je na tej lestvici 16. med 89 državami.

Poleg Garnbretove in Vodiška je barve Slovenije zastopalo še 88 športnic in športnikov, od tega je bilo 34 že izkušenih olimpijskih tekmovalcev, 66 pa jih je na igrah nastopilo prvič. Poleg treh dobitnikov kolajn so vidne rezultate dosegli tudi številni ostali olimpijci: rokometaši in Kristjan Čeh so bili četrti, odbojkarji so zasedli peto mesto, Neža Klančar in Jekaterina Vedenejeva sta bili šesti, Eva Terčelj sedma, Jan Tratnik osmi in Eva Alina Hočevar, Anka Pogačnik, Darko Jorgić posamezno ter namiznoteniška reprezentanca deveti.

Vsi so s svojimi nastopali dokazali izjemen olimpijski duh, športni talent in predanost. Srebrni Toni Vodišek se tako že ozira proti naslednjim olimpijskim igram. “Vem, da se vidim v Los Angelesu spet na stopničkah in upamo, da bomo prišli do česa več.”

Janjo bodo sprejeli tudi v Slovenj Gradcu, Tonija v Kopru

V Slovenj Gradcu sprejem za Janjo Garnbret pripravljajo jutri, 13. avgusta, ob 18. uri v središču mesta – na Trgu svobode in Glavnem trgu.


Mnenja bralcev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Trenutna skladba

Naslov

Umetnik