Trenutna skladba

Naslov

Umetnik

23.8.2024 se začenja 27. festival mladih kultur Kunigunda, ki bo v Velenju potekal vse do 31. avgusta.

Napisalvklopljeno 23. avgusta, 2024

Danes se začenja 27. festival mladih kultur Kunigunda. Do 31. avgusta se bodo v sklopu festivala na različih lokacijah v Velenju zvrstili koncerti, razstave, predstave, okrogla miza in drugi dogodki, med njimi tudi tradicionalni Titov skejt sešn.

Letošnji festival Kunigunda bo potekal med 23. in 31. 8. 2024 na različnih lokacijah po mestu. Je eden največjih projektov Mladinskega centra Velenje z najdaljšo tradicijo. Lokalni medij za predstavitev nekonvencionalnih in bolj ali manj neodvisnih kulturno-umetniških praks, ki pod svobodnim srcem razvozlavajo kravate, zbijajo maske in prepihujejo misli. Ustvarja priložnosti za mlade neuveljavljene umetnike in lokalnemu občinstvu servira orače ledine alternativnih žanrov. Srečuje legende in vzhajajoče zvezde.

Pri organizaciji festivala tudi letos sodeluje preko 70 mladih, društev in organizacij, pripravili pa so 22 kulturnih dogodkov.. Zvrstilo se bo 7 koncertov različnih žanrov, na njih bo nastopilo 20 bendov ali posameznikov. Na ogled bodo 3 razstave, 4 različne predstave – plesne in gledališke, na sporedu bodo tudi umetniški sejem, stand up, okrogla miza, športna prireditev in slam poezija.

 

S predfestivalskimi dogodki je Kunigunda že prebudila Velenje, danes ob 19h pa je z odprtjem razstave Petra Fetticha – A Blissful Remnant of a Sublime, v eMCe placu tudi uradni začetek festivala. Ob 21h sledi koncert mladih bendov, teraso eMCe placa bodo zatresli Amy’s Escape, Black Camo in Nyos (FIN).

Na že 27. izvedbi festivala boste v naslednjih dnegh med drugim slišali odlične domače in tuje glasbenike kot so Leopold I. in DrügiMrigo in GhetGatuzo (HR)Oh Alien (AUS)TonskeOIEE (H), spoznali posebnega gosta, vrhunskega performerja Iva Dimcheva, mednarodno poznanega koreografa, vizualnega umetnika in kantavtorja iz Bolgarije, ki bo nastopil pred barom Mozaik.

Za ljubitelje urbanih športov v soboto, 24. avgusta, prihaja tradicionalni Titov skejt sešn, ki bo prvič potekal v Urbanem parku.

Posebno doživetje bo prinesel umetniški sejem – Kreativni ŠMORN (remix) v Starem Velenju, kjer se boste v nedeljo, 25. avgusta, lahko sprehodili med stojnicami, polnimi različnih izdelkov, s pestro izbiro nakita in različnimi možnostmi piercanja nas bo seznanil Matija Ščurek iz Piercing & Tattoo Studia Chebela, za glasbeno spremljavo pa bo poskrbela zasedba Balinčki.

Ne spreglejte tudi dogodka Družbarije, ki ponuja priložnost za spoznavanje zanimivih ljudi – kdo ve, mogoče pa preskoči celo kakšna iskrica! Tudi Kunigunda je na zeleni misiji in bo s projektom Ka ti bo avto, če maš kolo?, opozarjala na zmanjšanje našega odtisa na okolje. Prijazno vabimo, da na dogodke pridete peš, s kolesom, Bicyem ali Lokalcem, če ni druge kot avto pa ga napolnite s prijatelji. Na vseh prizoriščih bo omogočen dostop do pitne vode, zato lahko s sabo prinesete svojo steklenico za večkratno uporabo.

Program, ki vsebuje izbor koncertov, razstav, performansa, gledališča, športa, delavnic, v celoti dostopen na družbenih omrežjih in spletni strani www.kunigunda.si.


Mnenja bralcev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Trenutna skladba

Naslov

Umetnik