Trenutna skladba

Naslov

Umetnik

Rekordna sezona na velenjski plaži – 120 obiskovalcev

Napisalvklopljeno 2. septembra, 2024

Velenjska plaža je zabeležila rekorden obisk – obiskalo jo je kar 120 tisoč obiskovalcev.

“Za nami so vroči dnevi in svetli večeri, ki smo jih v Šaleški dolini preživljali ob naših čudovitih jezerih, z odličnimi ponudniki in številnimi vodnimi ter obvodnimi doživetji. Ponosni smo, da je Velenjsko plažo letos obiskalo rekordnih 120 tisoč obiskovalcev, od tega kar 30 tisoč v našem vodnem parku – kar je največ doslej,” so zapisali na družbenem omrežju Velenjske plaže, s katero upravlja Zavod za turizem Šaleške doline.

V letošnji kopalni sezoni so na Velenjski plaži s podporo Mestne občine Velenje znatno razširili naš vodni park z dodajanjem številnih novih napihljivih igral, zaradi česar je park postal eden izmed največjih napihljivih vodnih parkov v Sloveniji. Velenjsko plažo so letos opremili z novimi ležalniki in senčniki, ki so obiskovalcem na voljo brezplačno. Poleg tega so postavili 10 pergol, ki so namenjene družinam z otroki.
Posebno pozornost so namenili varnosti, zato so postavili še en dodaten opazovalni stolp, s katerega so strokovno usposobljeni reševalci iz vode še bolj skrbno nadzirali dogajanje na plaži in zagotavljali varno izkušnjo za vse obiskovalce.

Velenjska plaža še naprej vabi vse obiskovalce, da uživajo v radostih, ki jih ponuja. Ob tem pa ZTŠD opozarja, da od danes, 2. 9. 2024, na plaži niso več prisotni reševalci iz vode. “Za vse, ki se odločate za kopanje v vodi, priporočamo dodatno previdnost.”

Velenjsko jezero vabi, da ga obiščete na jesenskem sprehodu in kolesarskih poteh, ki vas popeljejo do plaže. Na poti vas pričakujejo tudi gostinski lokali s prijetnim ambientom, otroška igrišča za najmlajše in razgledi, ki jih lahko občudujete ob skodelici kave.

Tudi dogajanja v septembru še ne bo konec: od 12.-15. septembra je na sporedu: WunderFEST 2024 (Wunder Beach Bar), 20. septembra pa Camp Velenje vabi na dogodek Adijo poletje z ansamblom Dar.


Mnenja bralcev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Trenutna skladba

Naslov

Umetnik