Trenutna skladba

Naslov

Umetnik

V tednu otroka bodo mestno hišo obiskali prvošolci in petošolci

Napisalvklopljeno 7. oktobra, 2024

V Tednu otroka, ki se začenja danes, bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol sprejel vse velenjske prvošolce in petošolce.

Učence bo sprejel vsak dan. Ob 9.30 pred mestno hišo nagovoril petošolce, ki jih bo nato turistična vodnica popeljala na ogled mestnih zanimivosti. Ob 10. uri pa bo župan sprejel velenjske prvošolce, jim pokazal svojo pisarno, predstavil velenjski grb in zastavo, prisluhnili pa bodo tudi velenjski himni.

Teden otroka, ki letos poteka od 7. do 13. oktobra, bo vprašanja otrok v Sloveniji povezal pod geslom Otrok, nepopisan list. Teden organizira Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS), prireditev pa letos praznuje okroglih 70 let. Tradicionalno ponudi možnosti za razmislek o vprašanjih, ki se v povezavi z otroki porajajo staršem, skrbnikom, zagovornikom in učiteljem, pa tudi o tistih, ki jih imajo otroci sami.

“Otroci so naša prihodnost. Prihodnost našega mesta, zato si želimo, da bi lokalno skupnost čim bolje poznali in jo imeli radi. S takšnimi obiski ob tednu otroka smo začeli leta 2022 in z njimi nadaljujemo, saj so bili otroci nad njimi navdušeni. Najbolj všeč jim je bilo, ker so lahko županu postavili tudi kakšno vprašanje in seveda jim je tudi odgovoril,” so zapisali v sporočilu za javnost MOV.

Vir: SZJ MOV


Mnenja bralcev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Trenutna skladba

Naslov

Umetnik