Trenutna skladba

Naslov

Umetnik

Velenjski župan ob svetovnem dnevu turizma sprejel turistične delavce

Napisalvklopljeno 27. septembra, 2024

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je v četrtek, 26. septembra 2024 v Vili Bianci sprejel turistične delavce, v zahvalo za njihov pomemben prispevek pri promociji, razvoju in sooblikovanju mesta.

Šaleška dolina je vedno bolj prepoznavna turistična destinacija, kar potrjujejo številni obiskovalci od daleč in blizu. O tem med drugim priča tudi rekordna sezona na Velenjski plaži, ki jo je letos obiskalo 120 tisoč obiskovalcev, vedno več obiska pa beležijo tudi drugi kotički. Za to so prvotno zaslužni predvsem vsi tisti, ki so že pred časom znali prepoznati potencial doline, sicer mnogim poznane predvsem po svoji premogovni dejavnosti.
Slednja je zagotovo pustila tudi svoj davek, a postregla še s številnimi priložnostmi, ki jih je turizem spretno izkoristil in zgodbe preteklosti preobrazil v turistična doživetja. Tako nekako je na sprejemu turistične delavce nagovoril tudi župan Mestne občine Velenje, Peter Dermol.
“Turizem je danes simbol preteklosti in potencial prihodnosti,” je dejal uvodoma. “V preteklosti smo s svojim delovanjem, s poseganjem v naravo tukaj pustili globoke sledi. V tistem času ni bilo veliko govora o tem, da bi razvijali turizem. Našo preteklost smo nato izkoristili in iz te zgodbe zgradili trdne temelje za razvoj turizma.” To je, kot je še poudaril, zahtevalo ogromno dela, različnih aktivnosti in medsebojnega sodelovanja. “Zato se vam vsem, ki ste sooblikovali in še sooblikujete to zgodbo, zahvaljujem,” je zaključil.

Zbrane je s stand-up nastopom zabaval Uroš Kuzman, za glasbeno noto pa je poskrbel saksofonist Lenart Kukovec.

“Mislim, da vsi ti, ki smo se danes tukaj zbrali, ne opravljamo dela v turizmu zgolj kot zaposlitev, turizem živimo,” pravi Tina Belina z Zavoda za turizem Šaleške doline. Da se sprejema vsako leto razveselijo, saj potrjuje, da je prepoznan prispevek turističnih delavcev, hkrati pa je tudi dobra spodbuda za nadaljnje delo, je še dejala.

Sprejem turističnih delavcev Mestna občina Velenje sicer že tradicionalno pripravlja ob svetovnem dnevu turizma, ki ga obeležujemo 27. septembra. Letos poteka pod sloganom Turizem in mir, s katerim želi Svetovna turistična organizacija (UNWTO) poudariti vlogo turizma pri vzpostavljanju miru in sprave ter razumevanja med narodi in kulturami.


Mnenja bralcev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Trenutna skladba

Naslov

Umetnik