Trenutna skladba

Naslov

Umetnik

Gorenje Velenje do prepričljive zmage proti novincem

Napisalvklopljeno 7. oktobra, 2024

V 6. krogu so si velenjski rokometaši priigrali tretjo zmago v letošnjem prvenstvu. Na domačih tleh so s 34:25 ugnali Krško.

Po dveh zaporednih porazih – proti Trimu in Celju – so se rokometaši Gorenja Velenja včeraj vrnili na zmagovalne tire. V Rdeči dvorani so premagali novinca na prvoligaški sceni, Krško.

Znatno prednost so si Velenjčani priigrali že v prvem polčasu. Po uvodnem vodstvu s 4:0 so se gostje sicer približali na 3:4, a je preostanek prvega dela vendarle minil v znamenju prevlade domačinov, ki so vodili že z dvomestno prednostjo (18:8), na odmor pa so se odpravili z naskokom osmih zadetkov (19:11). Ob visokem vodstvu je Zoran Jovičić prihranil nekaj moči nosilcem igre, v torek ose namreč čaka prvo evropsko srečanje z danskim Gogom. To so izkoristili gostje, ki so se 15 minut pred koncem približali na 4 zadetke (20:24), a so nato na igrišču znova zagospodarili velenjski rokometaši, ki so v končnici srečanja vnovič poskrbeli za znatnejšo prednost (30:21) in jo brez večjih težav ohranili do konca srečanja (34:25).

V ekipi Gorenja je bil z osmimi zadetki najbolj učinkovit Urban Pipp, vratar Matevž Skok pa je zbral kar 17 obramb. Tadej Sobotič in Balša Stevović sta za gostujočo zasedbo dosegla po pet golov.

Gorenje Velenje – Misteral Krško 34:25 (19:11)
Gorenje Velenje: Skok, Taletović, Velić, Pipp 8, Matanović 4, Jezernik 1, Maričić 1, Drobež 1, Poklar 4 (2), Starman, Tatar 4, Sokolič 4, Blagotinšek 5, Slatinek Jovičič, Yankovskyy 2, Lončarić.
Misteral Krško: Zupančič, Stanojlović, Sredanović, Sobotič 5, Hočevar 2 (1), Resnik, Sikošek Pelko 1, Romih 4 (1), Ferenčak 4, Stevović 5, Jankovskij 4 (3), Dosedla, Dragan.

“Po dveh porazih je končno prišel čas za zmago, to nam je zagotovo manjkalo. Moramo delati na sebi, na naši igri, kajti s tem lahko naredimo razliko. To smo pokazali tokrat. S psihološkega vidika je za nas to zelo pomembna zmaga in to nas bo zagotovo dvignilo pred nadaljevanjem sezone, ki bo naporna in dolga,” je misli po obračunu v izjavi za RZS strnil Vlado Matanović.

Velenjska zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Kopru, pred tem pa jo ta torek, 8. oktobra, v Rdeči dvorani čaka že omenjeni evropski obračun proti favoritom skupine A, danskemu Gogu.


Mnenja bralcev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Trenutna skladba

Naslov

Umetnik