Trenutna skladba

Naslov

Umetnik

Najlepša izložba Velenja 2024: Voilà Beauty Shop prepričal komisijo in občane

Napisalvklopljeno 9. oktobra, 2024

Mestna občina Velenje je uspešno zaključila javni natečaj Naj izložba Velenja 2024, ki ga je septembra pripravila z namenom spodbuditi lastnike in najemnike poslovnih prostorov v mestnem središču k ustvarjalnemu obeleževanju občinskega praznika in Pikinega festivala. Natečaj, katerega cilj je bil obogatiti praznično vzdušje in oživeti mestno jedro, je pritegnil 11 ponudnikov, ki so se potegovali za naziv najlepše izložbe.

Posebna komisija je ocenjevala prijavljene izložbe na podlagi več kriterijev, pri čemer je vse obiskala brez predhodne najave. Občani pa so lahko sodelovali v glasovanju prek spleta, kjer je svoj glas oddalo več kot 450 ljudi.

Največ pozornosti je pritegnila izložba salona Voilà Beauty Shop, ki je s svojo kreativno in praznično obarvano podobo osvojila srca tako komisije kot občanov. Voilà Beauty Shop si je z zmago prislužil posebno nagrado – celovito ureditev izložbe v decembru 2024, ki jo bo izvedel Studio Drew.

V okviru mestnega marketinga si Občina prizadeva okrepiti povezovanje in sodelovanje med trgovci, gostinci ter drugimi ponudniki v mestnem središču. S tem namenom organizira različne delavnice, izobraževanja in natečaje, katerih cilj je privabiti še več obiskovalcev v mestno jedro. V septembru so tako izvedli javni natečaj Naj izložba Velenja 2024.

Na natečaj so se prijavili:

  • Trgovina Velma,
  • Trgovina Edamo,
  • Turistična agencija Sonček,
  • Hrustljava skušnjava,
  • Frizerstvo Boom,
  • Relax Turizem,
  • Optika Podgoršek,
  • Hiška zdravja,
  • Voilà Beauty Shop,
  • Trgovina Sax in
  • Iglu Šport.

Prvo mesto je osvojil salon Voilà Beauty Shop s svojo elegantno izložbo, ki je poudarjala harmonijo med notranjo in zunanjo lepoto. Na drugem mestu je bila Trgovina Edamo s svojo kreativno interpretacijo trajnostne mode, kjer je z zeleno-rumeno barvno shemo poudarila vizijo trajnostnega razvoja občine. Tretje mesto je osvojila Trgovina Velma, ki je s svojo živahno in tematsko izložbo prikazala barve mesta in vzdušje Pikinega festivala.

Med najboljših pet so se uvrstili še Iglu Šport Velenje, ki je izpostavil naravo in pustolovščine, ter Frizerstvo Boom, kjer so domiselno povezali frizerske storitve z lokalnimi temami. Vsi sodelujoči so s svojo ustvarjalnostjo in vloženim trudom pripomogli k prazničnemu vzdušju v mestnem središču.

Občina se iskreno se zahvaljuje vsem, ki so sodelovali v natečaju in prispevali k še lepši podobi mesta. Kreativnost in angažiranost tekmovalcev v natečaju sta naredili mestno središče še privlačnejše.

Natečaj Naj izložba Velenja 2024 predstavlja nadaljevanje delavnice Umetnost urejanja izložb ali poslovnega prostora, ki jo je Občina organizirala pred poletjem. S podobnimi praksami bodo nadaljevali tudi v prihodnje, saj verjamejo, da vsak ponudnik v mestnem središču prispeva k prijetnejšemu vzdušju za vse obiskovalce in občane Velenja.

Vir: Mestna občina Velenje


Mnenja bralcev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Trenutna skladba

Naslov

Umetnik