Trenutna skladba

Naslov

Umetnik

Prvi koncert abonmaja Klub: Prva se bo v sklopu abonmajskih koncertov predstavila zasedba Zajtrk

Napisalvklopljeno 9. oktobra, 2024

V soboto, 12. oktobra, Festival Velenje začenja s koncerti v okviru abonmaja Klub. Na sporedu bo koncert zasedbe Zajtrk.

Prva zasedba, ki se bo predstavila, je kantavtorska skupina Zajtrk. Sestavljajo jo:

  • Laura Krajnc – vokal in violina,
  • Sven Horvat – kitara in vokal,
  • Neža Pavlovič – kontrabas.

Vstopnice za koncert so na voljo tudi za tiste, ki nimajo abonmaja, po ceni 16 EUR.

Kdo je zasedba Zajtrk?

Zajtrk je etno-šansonska zasedba, ki se ponaša z duhovitimi in družbeno-kritičnimi besedili v slovenščini. Njihov pristop k ustvarjanju je nagajiv in izviren, saj se radi igrajo s pravljicami, zgodbami ter smešnimi anekdotami. Njihovi nastopi so prežeti s kančkom teatralnosti, ki popestri vsako doživetje.

Glasba skupine Zajtrk prepleta različne žanre, kot so folk in etno z elementi punk šansona, kabareta, jazza, bluesa in popa, kar ustvarja edinstven alternativni kantavtorski izraz. Zasedba si prizadeva ohranjati avtonomnost ustvarjanja, dobrega humorja ter vnašanja ljudskih motivov v svoje delo.

Njihova besedila odražajo zanimanje za človeka in raziskujejo njegovo komično, uporniško, zmedeno, tragično, nesrečno in srečno življenje.

Koncert Zajtrka bo prava poslastica za vse ljubitelje glasbe in zabave, zato ne zamudite te priložnosti. Abonma Klub poleg Mestne občine Velenje sofinancira tudi Ministrstvo za kulturo RS.

Vabljeni.


Mnenja bralcev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Trenutna skladba

Naslov

Umetnik