Trenutna skladba

Naslov

Umetnik

Moja dežela 2024: Med finalisti natečaja Velenje in Staro Velenje

Napisalvklopljeno 11. oktobra, 2024

Natečaj Moja dežela 2024 se bliža koncu. V teh dneh lahko za finaliste – v dveh kategorijah sta se med najboljših pet uvrstila Velenje in Staro Velenje – glasujete tudi vi.

Natečaj Moja dežela 2024, ki letos poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednice RS Nataše Pirc Musar, se približuje vrhuncu. V prenovljenem vseslovenskem izboru, v katerem Turistična zveza Slovenije ocenjuje gostoljubnost in turistično ponudbo, sodelujejo številni slovenski kraji/mesta ter drugi deležniki v turizmu.

Letos so jih na podlagi pobrane turistične takse razvrstili v štiri kategorije: Naj turistični kraj, Prepoznavni turistični kraj, Vzhajajoči turistični kraj, izbirali pa so tudi najboljše Izletniške točke, Zgodovinska jedra, Kampe/Glampinge in Tematske poti.

V vsaki kategoriji so izbrali pet finalistov. Velenje se je med finaliste uvrstilo v kategoriji Prepoznavni turistični kraji, Staro Velenje pa v kategoriji Zgodovinska jedra. Za finaliste lahko svoj glas oddate tudi.

Glasujete lahko do 20. oktobra na povezavi.

Tisti, ki bodo prejeli največ glasov, bodo na slavnostni prireditvi Moja dežela, ki bo v ponedeljek, 18. novembra, ob 17. uri v Thermani Laško prejeli Znak gostoljubnosti po izboru ljudstva.

Vir: Turistična zveza Slovenije


Mnenja bralcev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Trenutna skladba

Naslov

Umetnik