Trenutna skladba

Naslov

Umetnik

AC/DC Bratislava

Bratislava [Bratislava]


Event info
Date: 21. julija, 2024
Location: Bratislava
Address: Bratislava
Details

Legendarna rock skupina AC/DC se po skoraj osmih letih podaja na turnejo. Skupina, znana po rock himnah, kot so Highway To Hell, Back In Black in Thunderstruck, je napovedala evropsko turnejo Power Up. Ta bo trajala od 17. maja do 17. avgusta.

AC/DC so zasloveli v 70. letih prejšnjega stoletja s svojim udarnim hard rockom in energičnimi nastopi v živo. Njihove pesmi, kot so Dirty Deeds Done Dirt Cheap, Whole Lotta Rosie in Let There Be Rock, danes veljajo za klasike. Pevec Bon Scott je umrl leta 1980, kmalu po izdaji uspešnega albuma Highway To Hell, ki je AC/DC prinesel mednarodni preboj. Istega leta je skupina s Scottovim naslednikom Brianom Johnsonom izdala kultni album Back In Black, s katerim so nato še presegli uspeh prvega. Še pred nekaj leti je bilo videti, da se AC/DC poslavlja od velikih odrov.

Glavni razlog je bil odhod pevca Briana Johnsona, ki je bil leta 2016 zaradi težav s sluhom skupino primoran zapustiti na turneji Rock Or Bust. Na zadnjih 22 koncertih ga je nadomestil frontman skupine Guns N’ Roses, Axl Rose. Johnsonu je uspelo, da je pozneje te težave odpravil, tako da se je lahko vrnil h glasbi. Leta 2020 so AC/DC posneli album Power Up. Poleg Johnsona in Williamsa, ki je že leta 2016 napovedal svojo upokojitev, se je zaradi tega vrnil dolgoletni bobnar Phil Rudd. Skupina se je z 69-letnim Ruddom razšla leta 2014, ko je ta zabredel v težave z zakonom in bil na svoji rodni Novi Zelandiji celo nekaj časa v hišnem priporu. AC/DC bodo imeli koncerte tudi v naši bližini in sicer na Dunaju 26.6. in v Bratislavi 21.7.

Trenutna skladba

Naslov

Umetnik