Trenutna skladba

Naslov

Umetnik

Milan Gabron / DJ

Milan Gabron

Glasba je vedno igrala pomembno vlogo v mojem življenju. Kdaj in kje pa se moja življenjska pot in glasba prepleteta v neločljivo celoto in postaneta eno, vam res težko povem. Spomnim pa se, da sem leta 1978 bil v Nemčiji, kjer sem se prvič srečal s Hi-Fi komponentami proizvajalcev Technics, Sansui, JVC, Sony … Njihovi gramofoni, kasetofoni, ojačevalci in zvočniki so name naredili usoden vtis. Zame so bili nekaj čisto novega, zanimivega, neraziskanega, skoraj eksotičnega …

Moj prvi ‘glasbeni nakup’ je bil nakup 5 audio kaset znamke Maxell in Fuji, na katere sem si posnel glasbo, ki mi je bila všeč. Po vseh teh letih jih še vedno hranim kot spomin na to, kje in kako sem začel … Intenzivno sem spremljal radijske postaje, predvsem tuje, saj so le te vrtele glasbo, ki mi je bila všeč – tujo moderno in disco glasbo. Počasi, a zavzeto, je moja osebna audioteka rasla in z njo tudi želja, da postanem DJ – to delo je imelo vse ključne komponente tistega, kar sem si želel v življenju početi – dinamičnost, kreativnost, delo z ljudmi in glasbo. In kmalu mi je to tudi uspelo – glasbo sem vrtel po Sloveniji in tujini. Zaradi nje sem obiskal in spoznal številne različne kraje, prireditve, klube in diskoteke, pa tudi države, ki jih sicer mogoče ne bi. Najbolj pa so moje življenje zaznamovali ljudje, ki sem jih na tej poti srečeval – in bilo jih je res veliko. Njihovi obrazi in značaji so na nek način oblikovali tudi mene, da sem danes takšen, kot sem. S številnimi od njih sem še danes zelo povezan. Z nekaterimi pa, vsaj takrat, ko se srečamo, z nostalgijo obujamo spomine na naša glasbena sodelovanja in na neke druge čase … Uh, ostalo je res veliko lepih in nepozabnih spominov!

Z vsem tem dogajanjem pa se je prepletalo tudi moje vzporedno udejstvovanje. Kot samostojni podjetnik sem bil lastnik priljubljene manjše glasbene trgovine. Na Mojem radiu soustvarjam program že od samega začetka njegovega delovanja. Dobro se spominjam prvega komada, ki smo ga spustiti v eter – pravzaprav sem ga spustil v eter, saj je ta čast doletela ravno mene. Queen – We are the champions. Še vedno me ta pesem spominja na naš začetek … V zadnjem obdobju veliko svojega prostega časa posvečam tudi lastni produkciji glasbe in remixiranju.

Glasbofil, audiofil, obsedenec z glasbo, odvisnež od glasbe, glasbena enciklopedija …

To sem jaz, to je Milan Gabron.


Trenutna skladba

Naslov

Umetnik