Trenutna skladba

Naslov

Umetnik

V torek, 21. maja 2024 uradno odpiramo kolesarsko povezavo Velenje–Mislinja

Napisalvklopljeno 20. maja, 2024

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je zaključila s projektom izgradnje kolesarske povezave Huda luknja med Velenjem in Mislinjo in tako bomo eno najlepših kolesark v Sloveniji, v torek, 21. maja, ob 11. uri uradno odprli.

Gradnja kolesarske povezave je bila sofinancirana iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in iz Sklada za podnebne spremembe. Mestna občina Velenje in Občina Mislinja sta za izgradnjo kolesarske povezave namenila svojo kvoto v okviru mehanizma Dogovor za razvoj regij, pridobili pa smo tudi del zemljišč na trasi potrebnih za gradnjo.

Ob tej priložnosti bodo goste nagovorili ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek, minister za okolje, podnebje in energijo mag. Bojan Kumer, župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in župan Občine Mislinja Bojan Borovnik.

Nova kolesarska povezava Velenje – Mislinja

Nova kolesarska povezava poteka večinoma po trasi opuščene ozkotirne železnice ob glavni cesti G1 od Sela pri Velenju do Gornjega Doliča. Na 9,4 kilometra dolgi kolesarski povezavi se lahko zapeljete skozi nov in tri obnovljene predore, prečkate glavno cesto po štirih novih nadvozih, dveh novih in dveh obnovljenih mostovih. V sklopu gradbenih del je potekala tudi sanacija 15 obstoječih kamnitih opornih zidov in gradnja novih opornih ter podpornih konstrukcij. Pred predorom Huda Luknja v smeri proti Mislinji pa je za višji nivo varnosti kolesarjev postavljena tudi galerija. Na trasi so postavljena štiri nova počivališča za kolesarje, ob glavni cesti pa urejeni dve postajališči za avtobuse.

Nova kolesarska povezava je za Velenje odlična pridobitev.


Mnenja bralcev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Trenutna skladba

Naslov

Umetnik