Trenutna skladba

Naslov

Umetnik

V soboto 18. maja 2024 slovenska bakla tudi v Velenju

Napisalvklopljeno 16. maja, 2024

Do poletnih olimpijskih iger v Parizu nas ločita le še dobra dva meseca, zato bo Velenje v duh olimpizma vstopilo v soboto, 18. maja, ko bomo na mestnem stadionu med 12. in 14. uro pozdravili prihod Slovenske bakle. Na dogodku bodo sprejeli najuspešnejše članice in člane Taekwon-do&Kickbox kluba Skala Velenje, ki so aprila na evropskem prvenstvu v Kopru osvojili številne medalje. Sprejeli bomo tudi parakarateistko Diandro Bekčić, članico Karate kluba Velenje, ki je pred dnevi na evropskem prvenstvu v karateju osvojila bronasto medaljo.

Naslednji konec tedna, od 24. do 26. maja, pripravljajo uradno odprtje novega urbanega parka. V petek, 24. maja, ga bosta odprla minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in župan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Naše športno srce pa bo 25. maja bilo tudi za ekipo Rokometnega kluba Gorenje Velenje, ki stopa po poti do osvojitve novega naslova državnih prvakov.

V Velenju z izjemnimi športnicami in športniki, odlično športno infrastrukturo ter s številnimi športnimi dogodki potrjujemo, da smo mesto športa.

Slovenska bakla po Sloveniji potuje skozi 212 občin v spremstvu številnih vrhunskih športnikov, letos pod vodstvom ambasadorja Janija Klemenčiča, nekdanjega veslača in dobitnika prve medalje za samostojno Slovenijo na poletnih olimpijskih igrah. Ponosna nosilka olimpijske bakle v Velenju bo Velenjčanka Gloria Kotnik, ki je že nastopila na štirih zimskih olimpijskih igrah in je leta 2022 osvojila bronasto medaljo v paralelnem veleslalomu.

V soboto, 18. maja, bomo na mestnem stadionu sprejeli najuspešnejše članice in člane Taekwon-do&Kickbox kluba Skala Velenje, ki so aprila na evropskem prvenstvu v Kopru osvojili 6 zlatih, 8 srebrnih in 5 bronastih medalj, Pia Zoja Glavnik pa je postala najboljša članica evropskega prvenstva. Čestitali bomo Pii Zoji Glavnik, Thaiu Lihteneker Koštomaj, Tadeji Sušec, Dominiku Jerovšku, Staši Lipnik, Domnu Zabukovniku, Borutu Soboti, Tanji Verboten in Petru Landekerju.

Prav tako bomo v živo čestitali karateistki Diandri Bekčić za osvojen bron v parakarateju na evropskem prvenstvu v Zadru.

Prijazno vabljeni k športnemu udejstvovanju v olimpijskem letu na številnih brezplačnih športno-rekreacijskih površinah v Velenju, mestu športa.

Vsi dogodki se odvijajo v sodelovanju z Rdečo dvorano Velenje ŠRZ,  Športno zvezo Velenje in MO Velenje.


Mnenja bralcev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Trenutna skladba

Naslov

Umetnik